Vege- ja lähiruokafestarit

Sami Tallberg
Sami Tallberg

Savon Silmut -hanke järjestää Mansikkakarnevaalien yhteydessä maakunnan ensimmäiset vege- ja lähiruokafestarit. Tapahtumassa mukana paljon pieniä lähialueen tuottajia, upouusia vegaanituotteita sekä monenlaista ohjelmatarjontaa muun karnevaaliohjelman lomassa. mm. tryffelikoiranäytös. Tule katsomaan lauantaina huippukokki Sami Tallbergin esitystä, kuuntelemaan paneelikeskustelua lähiruokaan liittyen ja kannustamaan osallistujia sirkkojen syönnin SM-kisoissa. Lapsille poniratsastusta lauantaina ja sunnuntaina sekä ilmainen pomppulinna koko viikonlopun. Alueelle vapaa pääsy!

Suunnista kohti sini-valkoista pyöreää telttaa!

Tsirp tsirp sirkkoja!

Mansikkakarnevaalien päälavalla järjestetään lauantaina 13.7. klo 14-15 Suomen ensimmäiset sirkansyönnin SM-kisat, jossa mukana tervolainen Savonia Grasshopper Products Oy ja heidän chiliset Hot Hoppersit.

Kilpailun karsinnat järjestetään verkossa kesäkuun aikana. Seuraa Savonia Grasshopperin Facebookia ja verkkosivuja www.sirkkoja.fi ja hae mukaan!

Paneelikeskustelu

Paneelikeskustelussa pureudumme vege- ja lähiruoan merkitykseen, ruoan ilmastovaikutuksiin ja ruoantuotannon tulevaisuuteen eri näkökulmista. Julkaisemme tarkemmat tiedot lähiaikoina.

Festaribussi Helsingistä

Hyppää mukaan festaribussiin, joka lähtee Helsingin keskustasta lauantaiaamuna 13.7.2019 (Kiasman turistipysäkiltä klo 8.00) ja ajaa suoraan Suonenjoelle. Tarvittaessa bussin kyytiin voi hypätä reitin varrelta, mutta taajamien linja-autoasemille ei koukata. Bussissa on menomatkalla pientä ohjelmaa. Bussi lähtee takaisin Helsinkiin yöllä karnevaalien päätyttyä (n. klo 01), joten sinun ei tarvitse miettiä yöpymisiä eikä muita kyytejä. Ehdit päivän aikana nauttia monipuolisesta Mansikkakarnevaalihumusta ja vegefestareiden annista ja illalla pääset kuuntelemaan Suomen ykkösartisteja livenä.

Normaali lippu maksaa 45 euroa (sis. alvin) ja VIP-alueelle oikeuttava lippu 80 euroa (sis. alvin). VIP-alueen eduista on kerrottu lisää toisessa kohdassa. Lipun hinta sisältää edestakaisen bussimatkan ja pääsyn iltaohjelma-alueelle. Festaribussiin mahtuu 46 ensimmäiseksi ilmoittautunutta. Ilmoittautuminen päättyy torstaina 27.6. klo 24 ja se on sitova. Jos peruu tulonsa ilmoittautumispäivän jälkeen ilman lääkärintodistusta, niin laskutamme perumismaksun 30 €. Jos ei peru lainkaan, niin laskutamme koko osallistumismaksun.

Ilmoittautumiseen pääset TÄSTÄ

Myyntipaikat

Voit tulla myymään/esittelemään omia lähi- tai vegetuotteitasi tai maistattamaan uutuuksia festarikävijöillä. Ota yhteyttä Savon Silmujen projektipäällikköön Sonja Mäkkeli, puh. 040 485 5095 tai sonja.makkeli@savogrow.fi

Festareilla mukana jo:
Savonia Grasshopper
Kaunismaan tila
Sappion Luomutila
Lihaniekka
Vavesaari
Harri´s Food Factory
Minitar Oy/My Ice D
KasvisGalleria
Kurjettaret
Hunajaprinsessa
Tahvanalan puutarha
Toripiha
Sahalan kartano
Vanhamäen hyvinvointikeskus/luomukeittiö
Savonia (2 eri toimijaa)
Leppävirran Urheilijat
Future Savo
Savon silmut

Nähdään Mansikkakarnevaaleilla Savon sydämessä!!!