Karnevaalitunnelmaa jo vuodesta 1970!

Suonenjoen Mansikkakarnevaalit on yksi Suomen vanhimmista kesätapahtumista. Ensimmäiset karnevaalit järjestettiin vuonna 1970. Vuoden 2019 Mansikkakarnevaalit on järjestyksessään 49. tapahtuma. Mansikkakarnevaalien järjestämisessä on pidetty vain kaksi välivuotta, vuosina 1984 ja 2003. Paikkakunnan ihmisten lisäksi Mansikkakarnevaalit ovat alusta alkaen koonneet mansikanpoimijoita, lomavieraita, kesäasukkaita ja muita karnevaalivieraita ympäri Suomea Suonenjoelle. Viime vuosina on ulkomaalaisten vieraiden osuus lisääntynyt poimijatyövoiman kansainvälistyessä.

Mansikkakarnevaalit alkavat perinteisesti karnevaalikulkueella, joka kerää Suonenjoen katujen varsille vuosi vuodelta sankat yleisöjoukot. Karnevaalikulkue koostuu alueen yrityksistä ja järjestöistä kootuista osastoista.

Karnevaaleilla on vuosittain valittu Mansikkaisäntä. Hän on mansikanviljelijä tai läheisesti mansikanviljelyyn liittyvä henkilö, joka on tehnyt ja tekee tunnetuksi suonenjokelaista mansikanviljelyä.

Mansikkakarnevaaleilla valitaan vuosittain myös Mansikkatyttö, joka kruunataan kilpailuun ilmoittautuneiden neitosten joukosta.

Torimyyjillä on vuosittain ollut erinomainen tilaisuus tarjota tuotteitaan karnevaalien markkinatorilla. Torilla on myynnissä mansikka-aiheisia tuotteita.

Mansikkaa on tarjolla vuosittain pirtelönä, mansikkamaitona, hillona, pureena, mehuina, kakuissa, leivoksissa sekä tietysti tuoreena, herkullisena marjana!